Dilemma’s van mantelzorgers

Voor Zorgbelang Gelderland doe ik mee aan een project dat de dilemma’s van mantelzorgers van mensen met dementie in kaart brengt. We zijn druk bezig om vier filmpjes te maken waarin de meest gevoelde dilemma’s worden besproken door mantelzorgers zelf. Mijn taak is om met de mantelzorgers in gesprek te gaan over de meest lastige situaties. Belangrijk is hoe zij daarmee omgaan of een weg in gevonden hebben.

Het gaat om belangrijke vragen! Wie mag er helpen, hoe informeer je mensen in de omgeving over de ziekte? En hoe ga je om met de onvermijdelijk optredende lastige dilemma’s? Wanneer is het niet meer verantwoord dat iemand auto rijdt, en dus zijn vrijheid beperkt? Moet je meegaan in de veranderende belevingswereld of er juist tegenin gaan? Wanneer neem je welke stap en hoe kleed je dat aan?

De filmpjes zijn vooral bedoeld voor mantelzorgers die erover in een Alzheimer Café of met hun casemanager in gesprek kunnen gaan. In december 2014 zullen de filmpjes op de site van Alzheimer Nederland en uiteraard op YouTube staan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.