Voor mantelzorgers door mantelzorgers

Met welke moeilijke situaties hebben mantelzorgers van mensen met dementie te maken? En hoe gaan zij hiermee om? Er zijn geen pasklare antwoorden te geven. Wel kun je inzichtelijk maken hoe anderen hierin een weg vinden.

Over de vier meest gevoelde dilemma’s hebben we voor Zorgbelang Gelderland in opdracht van Alzheimer NL vier korte films gemaakt. Wie mag er helpen, hoe informeer je mensen in de omgeving over de ziekte? Moet je het rijbewijs afnemen? Hoe ga je om met de veranderende werkelijkheid van je naaste? En wat te doen als je naaste niet wil douchen? Zie link via www.beatrijsfilmt.nl/dilemma-s-bij-dementie.html

Afgelopen week vierden we de premiere van de films. De mantelzorgers die hebben meegewerkt waren aanwezig. Er was een sfeer van saamhorigheid. Zij hebben meegedaan om met hun verhaal andere mantelzorgers te helpen.

De korte films zijn vooral bedoeld voor mantelzorgers die erover in een Alzheimer Café of met hun casemanager in gesprek kunnen gaan. We hopen dat velen hieraan steun zullen ondervinden.

Mantelzorger over haar ervaring tijdens de interviews:

“Ezra heeft door haar empatische houding tijdens de voorbereidende gesprekken een sfeer geschapen waardoor ik dingen veilig kon zeggen die ik wilde vertellen over de dilemma’s waar ik tegenaan liep bij de zorg voor mijn man”.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Voor mantelzorgers door mantelzorgers

  1. m.duijst schreef:

    Ezra heeft de focusgroep begeleid voor onze cliëntenraadpleging over wat er nodig is aan respijtzorg voor mantelzorgers. De focusgroepbespreking was heel ontspannen door haar stijl van begeleiden. Ezra stemde haar werkwijze zorgvuldig in een vooroverleg af. Ze was derhalve in staat om in het gesprek mee te gaan met de deelnemers om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Door het centraal stellen van de deelnemers deden zij heel diverse uitspraken die belangrijk waren voor de conclusies en het kwalitatieve onderzoek.

Reacties zijn gesloten.